ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

جانشین احتمالی «آمانو»: آژانس باید بی‌طرفانه برنامه هسته‌ای ایران را رصد کند

یکی از کاندیداهای جایگزینی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت این نهاد باید نسبت به برنامه اتمی ایران دیدگاهی بی‌طرفانه و منصفانه داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 20
کد خبر: ۲۲۸۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» جانشین احتمالی «یوکیا آمانو» مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرگزاری «نشنال» گفت بهترین راه برای آژانس این است که داوری بی‌طرفانه‌ای نسبت به برنامه هسته‌ای ایران داشته باشد.

 

گروسی گفت در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس آژانس، تلاش خواهد کرد با دیدگاه‌های متعصبانه علیه ایران مبارزه کند.

 

این دیپلمات آرژانتینی که سفیر کشورش در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است در ادامه گفت:‌ «آژانس رویکرد رضایت‌بخشی در این زمینه داشته است. این اقدام [آژانس] از نوع سرکشی و نظارت است و نباید وابسته به عقاید [شخصی] باشد. ما برای انجام بازرسی، چک کردن، پایش و راستی‌آزمایی و گزارش آن به همان صورتی که هست، در آنجا (ایران) حضور داریم و من نسبت به این نقش اطمینان زیادی دارم.

 

گروسی افزود، ما ابزاری هوشمند برای شفافیت‌سازی هستیم. اگر انتخاب شوم خود را موظف به تعامل با ایران می‌‌دانم. استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی می‌تواند قوایی در خدمت «نیروی خیر» در خاورمیانه باشد.

 

او درباره اعلام ایران مبنی بر کاهش تعهدات نسبت به توافق هسته‌ای توضیح داد: «بیانیه‌های صادر شده از سوی ایران روشن هستند و آژانس باید هرچه می‌بیند و در محل مورد بررسی قرار می‌دهد گزارش کند».

گروسی ماه گذشته در مصاحبه با نشریه «فایننشال تایمز»، کاهش تعهدات برجامی ایران را «موضوعی جدی» توصیف کرد که باید به نحوی «فوق‌العاده محتاطانه» به آن پرداخت تا تنش‌ها بیش از پیش تشدید نشود.

 

یوکیا آمانو که دارای ملیت ژاپنی بود، ۳۱ تیر ماه امسال درگذشت. به‌گفته آژانس، او پیش از فوت پیش‌نویس استعفایش را تنظیم کرده بود.

 

آمریکا یکسال پیش علی‌رغم مخالفت‌های کشورهای طرف برجام و پایبندی ایران به تعهداتش، به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای خارج شد و به امید وادار کردن ایران به مذاکره مجدد بر سر توافقی جدید فشارها علیه تهران را افزایش داد.

 

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد. تهران در این مدت به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند، مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

 

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

جمهوری اسلامی ایران تا کنون در سه گام از تعهدات خود نسبت به برجام کاسته است.

 

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار